HTML

Skegnessi magyarok

Üdv Mindenkinek! Ha valaki ismeretlenül keveredett volna erre az oldalra, nos, én szeptember eleje óta Angliában élek és dolgozom, egészen pontosan Skegnessben, ez egy tengerparti üdülőváros a sziget keleti partján. Ez a blog azzal a céllal készül, hogy részletesen beszámoljak az itteni tapasztalataimról, mind a munka, mind az élet egyéb területein. Remélem, hogy tudok vele segíteni azoknak, akiknek hasonló terveik vannak.

Friss topikok

  • Dav3cske: Helo, Figyelj, lenne pár kérdésem, mert szeretnék kijutni Skegnessbe, mert megismertem valakit ott... (2009.06.15. 23:22) Spring Harvest
  • Jane: Klímavátozás??Élelmiszerválság??Fejlődő országok????? A médiában lehet,hogy minden nap hallani eze... (2008.12.18. 19:49) Egy környezetmérnök gondolatai Butlinsban
  • Tsabeee: Vannak képek, nem is egy, hanem rögtön 2, de jól van, majd teszek. Csak az a baj, h itt olyan szup... (2008.11.18. 00:09) Anglia másik arca
  • Tsabeee: wcsabi84@gmail.com. Mi az, amiről nem mersz a nyilvánosság előtt beszélni, talán nyakon öntötted m... (2008.11.10. 19:35) Első hetem a flooron
  • Tsabeee: Köszi a biztatást, igen, igyekszem élvezetesen és olvasmányosan írni, remélem tudok vele másoknak ... (2008.11.01. 14:42) Menni vagy maradni?- Egy újabb pofáraesés

Linkblog

2009.03.23. 23:40 Tsabeee

Karrierem csúcsán

Nos, tegnap délután volt alkalmam először testközelből találkozni és dolgozni egy, a butlinsi életünket igen jelentős mértékben meghatározó jelenséggel. Különböző formában és helyzetben sokaknak volt már szerencséje hozzá, engem eddig az őrangyalom megóvott, de hát a butlinsi magyar sorsot én se kerülhetem el. Szóval, ez a jelenség, amiely köré ezen cicerói körmondatokat szövöm immár minden stilisztikai képességeimet felülmúlva- a hányás.  Mindenek előtt figyelmezetem minden kedves olvasómat, h ebben a fejezetben sok olyan leírás lesz, amit egyesek gyomra talán nehezen vesz be, de hát az éttermi vendéglátáshoz, és ez által a  mi életünkhöz ez is szervesen hozzátartozik, szóval a lényeg, h ha vki nem akarja végigolvasni, nem fogom otthon kikérdezni:) No de kezdjük a történet legelején...

A Noro virusról már a korábbi fejezetekben írtam, igen alattomos, súlyos és gyorsan terjedő fertőző, és nagyon komoly óvintézkedéseket tesznek a megelőzésére- legalábbis elméletben. Mi mindenesetre a múlt hónapban ismét megkaptuk a traininget belőle, már mindenkinek a könyökén jön ki a "Four C" ( azaz Cover, Clear, Cordon, Clean-ha valakit érdekel, fordítsa le magának, és gondolkozzon el rajta, most hadd ne magyarázzam). Csakhogy a vezetősének ki kell képeznie 5 "nominated person"-t, akik "PVI" (Public Vomiting Incident???- magyarul: az étterem teleokádása) esetén szakszerű mentálhigiéniai és járvány-megelőzési eljárás végett bevethető. Érthetőbben megfogalmazva: 5 balek, aki maskarában hányást takarít:). Amikor Zoe elkezdte felolvasni a neveket, már sejtettem, h ennek rám nézve nem lesz jó vége, és persze naná, h Csaba is közéjük került. Egyébként az eljárás lényege annyi ( utána ígérem, ejtem a témát:)) h ha vki odahány vhova, le kell takarni a "kritikus felületet" (1.c), a szomszédos asztaloknál ülő vendégeket elzavarni (2.c), vmilyen eszközzel elkeríteni a "munkaterületet" körülvevő 1-2 méternyi átmérűjű kört (3.c), majd hívni az erre kiképzett elit kommandót, melynek már én is büszke tagjai közé sorolhatom magam, akik szakszerűen megtisztítják a terepet (4.c). Azaz: maszkot, kesztyűt, lábvédőt, kézvédőt, stb. húzok, először "blue roll"-al feltörlöm a nagyját, majd vmi fehér porral a maradékot, oxivirrel lefújom az asztalt, székeket, stb. minden tányért, evőeszközt, akármilyen közelben lévő tárgyat egy bizonyos sárga zacskóba teszek, majd a legközelebbi vészkijárathoz megyek, ott leveszem a kommandós cuccot, azt is a zsákba teszem, elhagyom az éttermet, kimegyek a park főkapujáig, ott felmutatom a vaskos sárga zacskót, adnak egy kulcsot a sárga konténerhez ( a klinikai veszélyes hulladék gyűjtőket jelölik ezzel a színnel, ezt jó ha tudjátok:)), elballagok oda a pakkommal, kinyitom, beledobom a zacskót, visszazárom, a kulcsot visszaviszem a portásoknak, ezt követően a LEGRÖVIDEBB (!!) úton hazamegyek, megmosakszom, átöltözöm, és megyek vissza dolgozni. Szóval igen komoly, környezetmérnöki képesítést igénylő munkakör:). És nekem volt szerencsém e téren vasárnap délután bizonyítanom rátermettségemet. Azt hiszem ezt a témát kellőképpen kiveséztem, ha vkinek vmi nem világos, vagy még érdeklődne vmi részlet után, forduljon hozzám bizalommal:)

Ami a karrierem felfelé ívelését illeti, említendő még, h múlt hétvégétől új túlórahelyem van, ez pedig a Burger King. A feladatom itt is rendkívül összetett és bonyolult: ha a vendégek felálltak az asztaltól, elviszem a tálcákat/papírzacskókat, letörlöm az asztalt, felsöprök, kiviszem és cserélem a szemetet, műszak végén zárok, söprök, felmosok, felteszem a székeket. De elég nyugis meló, sőt, néha jobban fáraszt a látszat-elfoglaltság, mint a tényleges. De erről már többször elmélkedtem. Előny viszont, h oda hosszú távon is lehet járni, családi turnusokban u.i. a Jaksben nincs rám szükség, csak felnőtt hétvégéken, nyáron pedig csak gyerekesek jönnek. Emellett a Burgerben "csak" f1-ig kell dolgozni ( persze a felnőtt hétvégére ez itt sem vonatkozik), ja, és a legjobb, h zárás után annyi kaját készíthetünk magunknak, amennyit nem szégyellünk. De eddig csak 2-szer voltam, nem tudom, fognak-e még hívni, majd meglátjuk.


Egyenlőre ennyi, hamarosan jelentkezem!


Ahoj! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://skegnessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr361021466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.